Odluke

Ribolov

Prema Zakonu o slatkovodnom ribarstvu ribolov se dijeli na privredni i športski. Privredni ribolov na vodama upravljana ŠRD «Dugo Selo» nije dozvoljen. Na vodama ŠRD «Dugo Selo» ribolov je dozvoljen sa godišnjim, te dozvolama na bazi reprociteta i dnevnim ribolovnicama Ministarstva poljoprivrede i šumarstva ovjerenim pečatom društva.

Režim na vodama

Športski ribolov je prema Zakonu o slatkovodnom ribarstvu RH dozvoljen s tri (3) ribolovna štapa sa ili bez ribičke role, a svaki ribolovni štap može imati najviše jednu (1) udicu. Na vodama gospodarenja ŠRD «Dugo Selo» dozvoljen je dnevni ulov 3 kg bijele ribe ili 2 komada ribe do 3 kg ili 1 komad preko 3 kg. Ribolovac koji ispuni ove uvjete o ulovu za određeni dan ribolova ne može više toga dana obavljati ribolov, u protivnom čini prekršaj i predaje se na stegovni postupak po članku Stegovnog pravilnika i Zakona o slatkovodnom ribarstvu.

Prilikom poribljavanja, a na osnovu procjene, po potrebi će se zatvoriti poribljene vode, o čemu će članstvo biti obaviješteno putem obavijesnih tabli na poribljenim vodama te službenim internetskim stranicama (web stranici ŠRD Dugo Selo)

Ribolov na vodama gospodarenja ŠRD «Dugo Selo» dozvoljen je svaki dan od 0 do 24 sata, uz strogo poštivanje zakona i propisa.

Selektivni izlov soma na jezerima Ciglana 1 i 2 obavljati će se u skladu odluka Upravnog odbora ŠRD «Dugo Selo» kao i Pravilnika o selektivnom izlovu soma, o čemu će članovi biti obaviješteni putem oglasne ploče, te putem ribočuvara te službene internetske stranice.

Režim ribolova na Ribnjaku donosi Upravni odbor ŠRD – a

Kontrola voda

Kontrola voda ribolovnog područja ŠRD «Dugo Selo» obavljati će se putem redovne kontrole ribočuvara te grupnim kontrolama i zasjedama na vodama ugroženim krivolovom. Na zahtjev ribočuvara svaki ribolovac je dužan predočiti osobnu iskaznicu, ribolovnu dozvolu i uvjerenje o položenom ribičkom ispitu u protivnom je počinio stegovni prekršaj.

Zabrane

Lov žaba i drugih vodenih životinja na cjelokupnom području gospodarenja odvijati će se posebnim dozvolama ŠRD «Dugo Selo“

Zabranjuje se prijenos riba i drugih vodenih životinja iz jedne vode u drugu, bez odobrenje ŠRD «Dugo Selo»

Zabranjuje se uporaba parangala, mreža i drugih krivolovnihsredstava

Zabranjuje se uporaba svih plovnih sredstava, osim u organizaciji ŠRD «Dugo Selo» i posebnom odobrenju.

Zabranjuje se izgradnja bilo kakvih objekata na i oko vode, osim u organizaciji ŠRD «Dugo Selo»

Zabranjuje se ostavljanje i odlaganje bilo kakvih stvari i predmeta poput siceva, madraca, sjedalica i slično

Posebne zabrane i režimi na vodama može donijeti Skupština, a u mandatu i Upravni odbor ŠRD «Dugo Selo»

Zaštita ribolovnog područja

Športski ribolovci dužni su prijaviti svaku uočenu promjenu ,kako voda tako i ribolovnog područja. Prijave podnositi  ribočuvarima, policijskoj postaji Dugo Selo ili tajništvu ŠRD-a na tel/fax 01 2753-274  te poštom (sandučić se nalazi s lijeve strane ulaza u restoran) te preko službenih internetskih stranica. Ribolovac je mjesto na kojem je obavljao svoju aktivnost ostaviti uredno i čisto, u protivnom je počinio stegovni prekršaj i biti će pozvan na stegovnu odgovornost.

Ostale odredbe

Svaki član koji se učlani nakon 30. lipnja 2013. godine plača cijenu dozvole kao i novi član.

Svaki član koji se ne pridržava odluka Skupštine, odluka Upravnog odbora te povrijedi Zakon i Pravilnik o slatkovodnom ribarstvu biti će sankcioniran sukladno odredbama Pravilnika o stegovnim mjerama i Statuta društva.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.